Tikkurila

Λίγα λόγια για την Tikkurila

Η Tikkurila είναι ένα διεθνές premium brand στο χώρο των συστημάτων βαφής με σκανδιναβικές καταβολές. Τα βιομηχανικά συστήματα βαφής της προσφέρουν μεγάλο εύρος λύσεων υψηλής ποιότητας σχεδιασμένων να κάνουν με συνέπεια και αξιοπιστία ό,τι υπόσχονται σε ένα ευρύ φάσμα απαιτητικών εφαρμογών και επιφανειών. Μπορούν να καλύψουν ακόμα και τις πιο αυστηρές προδιαγραφές σε βιομηχανίες παραγωγής αλλά και έργα υποδομών. Τα άριστης ποιότητας προϊόντα της παράγονται με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και αντέχουν στον χρόνο.

Διαθέτει :

  • Λύσεις για την προστασία μεταλλικών κατασκευών, μηχανημάτων και εξοπλισμού με εξαιρετική αντισκωριακή προστασία και αντοχή.
  • Χρώματα & βερνίκια για τη βιομηχανία ξύλου
  • Λειτουργικές επιστρώσεις για ιδιαίτερες εφαρμογές όπως υπεράκτιες κατασκευές, για χρήση σε δεξαμενές και
  • Βαφές δαπέδων εσωτερικής / εξωτερικής χρήσης

Η ιστορία της ξεκινά το 1862 στη Φινλανδία και αποτελεί σταθερά μια από τις 10 μεγαλύτερες εταιρείες ανάπτυξης και παραγωγής χρωμάτων στην Ευρώπη με πλήθος εργοστασίων παραγωγής και εμπορική παρουσία σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο. Από τον Ιούνιο του 2021 αποτελεί μέλος του ομίλου PPG.

Προσεγγίζει την καινοτομία προσανατολισμένη στις ανάγκες του πελάτη, όπως τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας παραγωγής, την ενίσχυση της απόδοσης των προϊόντων και την εκτέλεση έργων υποδομής μεγάλης κλίμακας. Ερευνά συνεχώς πώς μπορεί να βελτιώσει την εφαρμογή και τη γραμμή παραγωγής της διαδικασίας βαφής αναπτύσσοντας βιώσιμες λύσεις χωρίς να κάνει συμβιβασμούς στην απόδοση και την αντοχή των υλικών της. Παράλληλα παρέχει αξιόπιστες λύσεις βαφής και για πιο απλές εφαρμογές οικιακής χρήσης με διακοσμητικά οικολογικά χρώματα

Ολυμπιακό Στάδιο, Ελσίνκι

Το ψηλότερο κτήριο διαμερισμάτων από ξύλο στο Ελσίνκι

Ρόδες Ferris

Γέφυρα Jӓnnervita

Αξίες

  • Υψηλή ποιότητα
  • Βιωσιμότητα
  • Καινοτομία
  • Ασφάλεια

ΙΣΤΟΡΙΑ

Ένα brand με ιστορία 160 χρόνων

Η Tikkurila Oyj ιδρύθηκε στην Φινλανδία στις 14 Αυγούστου του 1862 στις όχθες του ποταμού Keravanjoki, στα βόρεια του Ελσίνκι. Με την πάροδο του χρόνου, από μικρό ελαιοπιεστήριο από το οποίο ξεκίνησε, έγινε κυρίαρχη βιομηχανία χρωμάτων στη Βόρεια και Ανατολική Ευρώπη.

1862

Ίδρυση ελαιοπιεστηρίου

1867

Παραγωγή βερνικιών

1880

Εμπόριο σπόρων κωνοφόρων και βράβευσή τους στη διεθνή έκθεση του Παρισιού

1917

Γίνεται Α.Ε. και δίνεται έμφαση στη βιομηχανική παραγωγή

1919

Παραγωγή χρωμάτων

1953

Βγήκε στην αγορά το Joker, το πρώτο χρώμα νερού για εσωτερική χρήση της Tikkurila

1960

Τεχνολογίες χρωματισμού

1983

Ανάπτυξη του συστήματος χρωματισμού Temacolor

1984

Επέκταση στις διεθνείς αγορές

1994

Το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής χρωμάτων που έλαβε πιστοποίηση περιβαλλοντικής διαχείρισης

1998

Σύστημα χρωματισμού Temaspeed

2021

Μέλος του ομίλου PPG

Η NOVENTA A.E. αποτελεί τον επίσημο εμπορικό αντιπρόσωπο της Tikkurila στην Ελλάδα από το 2019. Αντιπροσωπεύει, προωθεί και υποστηρίζει τεχνικά από το 1962 μια πλούσια γκάμα υλικών από γνωστά brands με διεθνή καταξίωση και αναγνώριση στο χώρο των χρωμάτων, των υλικών δομικής κατασκευής, ανακαίνισης, ασφάλειας & εξοικονόμησης ενέργειας.  Η εταιρεία NOVENTA βρίσκεται σε διαρκή αναζήτηση πρωτοποριακών λύσεων και συστημάτων, με γνώμονα πάντα την ποιότητα, τις ανάγκες των συνεργατών της και τις τάσεις της αγοράς. Κύρια χαρακτηριστικά της στρατηγικής της αποτελούν η υψηλή τεχνολογία, η σχέση ποιότητας-τιμής, η άρτια εξυπηρέτηση και το επιλεκτικό δίκτυο συνεργατών. Διαθέτει τμήμα τεχνικής υποστήριξης που αποτελείται από υψηλά καταρτισμένους Χημικούς & Μηχανολόγους Μηχανικούς που μπορούν λειτουργήσουν συμβουλευτικά σε έργα οποιουδήποτε μεγέθους.