Πιστοποιήσεις & Τεχνολογίες

Ecolabel

Οικολογικό σήμα βάσει Ευρωπαϊκής νομοθεσίας από το 1992. Δηλώνει ότι το προϊόν είναι υψηλής ποιότητας και φιλικότερο προς το περιβάλλον καθ΄ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του: από την εξαγωγή των πρώτων υλών έως την απόρριψη του. Μέσω της πιστοποίησης αυτής προωθείται η κυκλική οικονομία και ενθαρρύνονται οι εταιρείες να αναπτύσσουν ανθεκτικά, εύκολα στη συντήρησή και ανακύκλωσή τους προϊόντα.

NORDIC Swan

Το επίσημο οικολογικό σήμα των Βόρειων Χωρών. Πιστοποιεί ότι το προϊόν ικανοποιεί αυστηρά περιβαλλοντικά και ποιοτικά κριτήρια, τα οποία καλύπτουν όλο τον κύκλο ζωής του προϊόντος (πρώτες ύλες, παραγωγή, χρήση, διαχείριση αποβλήτων). Ως μία από τις πιο σκληρές και πιο αναγνωρισμένες περιβαλλοντικές πιστοποιήσεις στον κόσμο, το Nordic Swan Ecolabel απολαμβάνει αυξανόμενη διεθνή ζήτηση. Είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για εταιρείες που επιθυμούν να προχωρήσουν και θέλουν μια ορατή απόδειξη των περιβαλλοντικών προσπαθειών τους.

Μ1 (Indoor Air Quality)

Ταξινόμηση της Finnish Society of Indoor Air Quality and Climate για τις εκπομπές υλικών δομής από το 1996. Είναι σύστημα συμβατό με τα περιβαλλοντικά πιστοποιητικά που τονίζουν την ποιότητα του εσωτερικού αέρα. Επομένως, η περιεκτικότητα σε VOC και τα επίπεδα εκπομπών των προϊόντων βαφής θα πρέπει να είναι ελάχιστα προκειμένου να πληρούν τα κριτήρια.

Στο σύστημα αυτό τίθενται οριακές τιμές για τις ακόλουθες παραμέτρους:

Α+

Ανώτερη πιστοποίηση σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία, η οποία κατηγοριοποιεί το χρώμα με βάση τις εκπομπές του μετά από 28 μέρες.

MED

Τα προϊόντα που διαθέτουν πιστοποίηση MED μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο εσωτερικό των πλοίων. Πληρούν τις απαιτήσεις για υλικά με χαμηλά χαρακτηριστικά εξάπλωσης φλόγας που δεν παράγουν υπερβολικές ποσότητες καπνού και τοξικών προϊόντων ή δεν προκαλούν τοξικούς κινδύνους σε υψηλές θερμοκρασίες και συμμορφώνονται με τις διατάξεις της οδηγίας για τον θαλάσσιο εξοπλισμό (2014/90/ΕΕ) που ισχύουν για επιφανειακά υλικά με χαμηλά χαρακτηριστικά εξάπλωσης φλόγας.

LOW VOC

Πιστοποίηση προϊόντων με μηδενική ή ελάχιστη περιεκτικότητα σε πτητικές οργανικές ενώσεις (ΠΟΕ / VOC)

Allergiatunnus

Πιστοποίηση της Allergy, Skin and Asthma Association που υποδεικνύει ότι το προϊόν είναι ασφαλές, δεν περιέχει ουσίες που είναι ύποπτες τόσο για αλλεργίες όσο και για αναπνευστικά προβλήματα και τελείως άοσμο. Η πιστοποίηση χορηγείται μετά από εξέταση του προϊόντος σε ανεξάρτητο διαπιστευμένο εργαστήριο.

Σύσταση PTA

Χρώμα με υποαλλεργική δράση, πιστοποιημένο από την POLSKIE TOWARZYSTWO ALLERGOLOGICZNE (Polish Allergy Society).

Πιστοποιητικό PZH

Πιστοποιητικό υγιεινής από το NATIONAL INSTITUTE OF PUBLIC HEALTH – NATIONAL INSTITUTE OF HYGIENE της Πολωνίας.

Ceramic Technology

Η κεραμική τεχνολογία είναι συνδυασμός κεραμικών σφαιριδίων που αυξάνουν τη μηχανική αντοχή της επιφάνειας, προσφέροντας αντί-ανακλαστικό ματ φινίρισμα και καλύτερη απόδοση αποχρώσεων.

Encapsulation Technology

Η τεχνολογία ενθυλάκωσης βελτιώνει την κάλυψη, την αντοχή στην υγρή τριβή και την αντιστατική δράση του χρώματος, δεσμεύοντας παράλληλα τα αλκάλια.

Stain blocking Technology (Τεχνολογία μόνωσης λεκέδων)

Χάρη στην τεχνολογία αυτή το φιλμ που δημιουργεί το προϊόν δεσμεύει τα εκχυλίσματα του ξύλου αποτρέποντας την απώλεια πρόσφυσης και το κιτρίνισμα του τελικού χρώματος.

Προστασία του σκυροδέματος από την ενανθράκωση

Για γεφύρωση ρωγμών

BREEAM

Πιστοποίηση που σχεδιάστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και χρησιμοποιείται από το 1990 για να ελαχιστοποιεί τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της κατασκευής. Ως σύστημα περιβαλλοντικής ταξινόμησης περιέχει οδηγίες για τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη χρήση των κτηρίων. Για τα χρώματα και τα επιχρίσματα ο στόχος είναι η συγκέντρωση μονάδων με την επιλογή προϊόντων που έχουν ελάχιστες εκπομπές που σχετίζονται με τα κριτήρια ποιότητας εσωτερικού αέρα και περιεκτικότητα πτητικών οργανικών ενώσεων.

Για αυτό αναζητείστε προϊόντα με πιστοποίηση M1 και χαμηλή περιεκτικότητα σε πτητικές οργανικές ενώσεις.

LEED

Πρόκειται για το περισσότερο διαδεδομένο σύστημα οικολογικής πιστοποίησης κτηρίων. Τα έργα που λαμβάνουν την πιστοποίηση αυτή συγκεντρώνουν πόντους για πράσινες στρατηγικές οικοδόμησης σε διαφορετικές κατηγορίες. Με βάση τον αριθμό των πόντων που έχουν συγκεντρωθεί, ένα έργο κερδίζει ένα από τα τέσσερα επίπεδα αξιολόγησης LEED: Πιστοποιημένο (Certified), Ασημί (Silver), Χρυσό (Gold) ή Πλατινένιο (Platinum). Ενώ, τα κριτήρια είναι διαφορετικά για κάθε έργο.

Για τη λήψη πιστοποίησης LEED έχουν οριστεί αποδεκτές τιμές για τις εκπομπές που σχετίζονται με τα κριτήρια ποιότητας εσωτερικού αέρα και την περιεκτικότητα σε πτητικές οργανικές ενώσεις (g/l) για τα χρώματα και τα επιχρίσματα που θα χρησιμοποιηθούν.

Για αυτό αναζητήστε προϊόντα με ελάχιστες πτητικές οργανικές ενώσεις και εκπομπές.

CE

Πιστοποίηση που υποδεικνύει τη συμμόρφωση των πιστοποιημένων προϊόντων με τα πρότυπα επίδοσης, υγείας, ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος και των υποστρωμάτων.

Επικοινωνία

    Σχόλια & Ερωτήσεις