Γέφυρα Jännevirta, Φινλανδία

Η Tikkurila, ενεργοποιείται από μεγάλα έργα υποδομής. Μια τέτοια περίπτωση ήταν και η γέφυρα Jännevirta στο κανάλι Saimaa. Πρόκειται για την έκτη μεγαλύτερη σε μήκος γέφυρα της Φινλανδίας -577 μέτρα – και 15 μέτρα πλάτος. Το μεγάλο αυτό έργο ξεκίνησε το 2016 με στόχο την αντικατάσταση παλαιότερης γέφυρας που βρισκόταν στην ίδια θέση. Τα εγκαίνια έγιναν το 2018. Για την κατασκευή της χρειάστηκε να βαφούν συνολικά 2.430 τόνοι μεταλλικών στοιχείων με τη χρήση 15.000 λίτρων χρωμάτων. Τα προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν τα: Tikkurila Temazinc, Temacoat GPL-S MIO και Temadur/Temathane. Ενώ, η τελική επεξεργασία των επιφανειών έγινε επιτόπου.

Οι γέφυρες σχεδιάζονται να αντέχουν για χρόνια. Το ίδιο ισχύει και για τα επιχρίσματα: αναμένεται να διατηρηθούν για αρκετές δεκαετίες πριν απαιτηθεί οποιαδήποτε διαδικασία συντήρησης. Εκτός από την ανθεκτικότητα, τα επιχρίσματα πρέπει να προσφέρουν άριστη προστασία από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, τον άνεμο, τις βροχοπτώσεις και την υγρασία. Για αυτό συνήθως είναι και τα πρώτα που μπορεί να χρειαστούν συντήρηση. “Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό τα προϊόντα που εφαρμόζονται να είναι δοκιμασμένα.  Εμπιστευόμαστε προϊόντα που διαρκούν, όχι μόνο επειδή μειώνουν το κόστος συντήρησης αλλά και για λόγους αισθητικής: «Το χρώμα κάνει τα αντικείμενα να φαίνονται όμορφα», αναφέρει ο Heikki Wilen, διευθυντής της εταιρείας που είχε αναλάβει το έργο.

 

Υποδομές με αντοχή στο χρόνο

Μετά την ολοκλήρωσή της, η γέφυρα Jännervirta ξεχωρίζει για τα χιλιάδες οχήματα που περνούν από αυτή καθημερινά. Παρά το γεγονός ότι όλοι βλέπουν τα επιχρίσματα της, αυτό που λίγοι σκέφτονται είναι ότι το σύστημα βαφής που έχει χρησιμοποιηθεί, είναι ο «αφανής ήρωας» πίσω από τη δημιουργία ανθεκτικών υποδομών.

 

Λίγα στοιχεία για τη γέφυρα Jännevirta

  • 577 μέτρα μήκος και 15 μέτρα πλάτος
  • Εμβαδόν 18.000 m2
  • Το υψηλότερο σημείο της βρίσκεται 25 μέτρα πάνω από το νερό
  • Μεταλλικά τμήματα μήκους 20-30 μέτρων, με το μεγαλύτερο από αυτά να είναι 120 μέτρα
  • 430 τόνοι μεταλλικών στοιχείων
  • 15000 λίτρα χρώματος

 

Για να μη χάνετε κανένα άρθρο

Κάντε εγγραφή στο newsletter της Tikkurila